COVID-19

HEALTHONE UPDATE 

27 Maart 2020

Hierbij een belangrijke en gemeenschappelijke communicatie van de Centra voor Huisartsgeneeskunde.

In de afgelopen dagen heb je voor jouw praktijk een registratieformulier “COVID-19: dagelijkse situatie in uw praktijk” doorgestuurd. Waarvoor dank! Hiermee krijgen we goed zicht op de belasting en de noden van de huisartsenpraktijken in deze crisis. We weten dat de situatie in de praktijk van dag tot dag kan veranderen. Daarom is het van belang om dagelijks jullie situatie te rapporteren. Zo kunnen we proberen snel te anticiperen op de noden die ontstaan, binnen jullie kring en binnen de eerstelijnszone. Daarom sturen we jouw een reminder om vanavond tussen 18u en 22u de situatie in jouw praktijk opnieuw te registreren.

Waar vind ik de eForms?
Zorg dat je zeker een actieve eHealth connectie hebt. Open een patiëntendossier en ga naar Tools|eForms uitvoeren.

_
Open het Covid-19 eForm:

24 Maart 2020

Momenteel maken ons land en de rest van de wereld een ongekende gezondheidscrisis door met Covid-19. We leven in een onzekere periode. Dat vraagt om ongeziene solidariteit. Samen kunnen we de verspreiding van het coronavirus indijken

Onze dienstverlening blijft paraat

De veiligheid en gezondheid van onze medewerkers en klanten zijn onze absolute prioriteit. Daarom werken we sinds deze week volledig via telewerk. U kunt dus blijven rekenen op ons via e-mail en/of telefoon. Ook in moeilijke tijden willen we er maximaal voor u zijn.

Welke impact heeft dit voor u:

. Trainingen/opleidingen: deze zullen online doorgaan. U kunt steeds een opleiding boeken in de agenda van de trainer via onze website https://calendly.com/healthone-nl

. Commerciële dienst: alle onze sales mensen zijn via telefoon en email bereikbaar. Er zullen echter geen bezoeken meer ter plaatste kunnen doorgaan.

. Helpdesk: onze support agents zijn ook bereikbaar via telefoon en email. Via de telefoon zal het niet altijd gaan zoals jullie gewend zijn. Om er voor te zorgen dat ook dit departement thuis kan werken hebben een tijdelijk Cloud telefooncentrale opgezet. Het enige dat u zult horen is een muziekje zodra u in de wachtrij terecht komt. Uw oproep zal behandeld worden zodra één van de agents beschikbaar is.
Indien mogelijk probeer zoveel mogelijk het email kanaal te gebruiken om hen te contacteren. Ongetwijfeld zult al gemerkt hebben dat door de enorme druk op deze dienst de wachttijden veel langer zijn dan normaal. We doen al het mogelijk om jullie allemaal zo goed en snel mogelijk te helpen in deze uiterst exceptionele situatie. We herinneren jullie er ook aan de onze helpdesk geopend is van 8:3 tot 17:00.

. Development: Ons development team werkt gewoon verder van thuis en doet alle het nodige om dringende aanpassingen(gevraagd door RIZIV), extra tools en andere aanvragen zo snel mogelijk te ontwikkelen. We proberen er zo goed mogelijk voor te zorgen dat jullie de nodige tools hebben om deze moeilijke periode door te komen.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuws rond het coronavirus en de initiatieven die wij nemen. Volg zeker onze speciale covidpagina.Zorg ondertussen goed voor u zelf, we hebben jullie nodig.

Het voltallige HealthOne-team

23 Maart 2020

We ondervinden een onverwacht probleem met het verzenden van e-mails naar uw patiënten.

Tot nu toe hebben we nooit het toegestane quota bereikt op de server die we gebruiken.
Natuurlijk wordt dit quota sinds de crisis die we doormaken snel overschreden en dienen we te wachten tot we terug onder het toegestane quota komen om terug mails te kunnen versturen. Dit is uiteraard niet acceptabel en ons hele ontwikkelteam werkt hard aan een oplossing.

Als u een foutmelding krijgt bij het verzenden van e-mails naar uw patiënten, heeft u 3 opties:
• Verzend het certificaat (alleen vanaf een sjabloon) met HELENA
• Verzend het certificaat (ITT of sjabloon) door het document in PDF op te slaan en vanuit uw e-mail te verzenden (procedure HIER)
• Wacht enkele uren, de tijd om terug onder het quota te komen en het weer mogelijk is om mails te versturen.

We zijn ons er terdege van bewust dat dit niet het moment is voor dit soort problemen, daarom verzekeren wij u dat er alles aan gedaan wordt om zo snel mogelijk een oplossing klaar te hebben.

20 Maart 2020

Belangrijke en gemeenschappelijke communicatie van Academisch Centrum Huisartsgeneeskunde, KU Leuven, Vakgroep Volksgezondheid en Eerstelijnszorg, Universiteit Gent, Centrum Huisartsgeneeskunde van de Vakgroep Eerstelijns en Interdisciplinaire Zorg, Universiteit Antwerpen, Sciensano, Domus Medica en SSMG

Beste collega huisarts,

De COVID-19 pandemie vraagt veel van ons. Opeens moeten we ons werk op een heel andere manier organiseren: de chronische zorg wordt on hold gezet, we organiseren ons in triageposten, worden geconfronteerd met tekorten aan noodzakelijk medisch materiaal om onze patiënten en onszelf te beschermen en onze zorg voor rusthuispatiënten wordt aangepast.

De COVID-19 crisis wordt nu vooral gemonitord in de ziekenhuizen. De cijfers die we dagelijks langs vele kanalen krijgen betreffen de patiënten die we doorsturen en opgenomen worden. Wat er bij ons gebeurt weten we niet.
. Slagen onze huisartsen erin om deze transitie te maken die de COVID-19 crisis vraagt?
. Zijn er praktijken die in moeilijkheden zijn, door uitval van collega’s of gebrek aan medisch materiaal?
. Hoeveel mensen met luchtwegproblemen worden er gezien?

Samen met jullie hulp willen we deze pandemie zichtbaar maken, in onze praktijken, woonzorgcentra en triageposten. Daarom hebben de academische centra huisartsgeneeskunde van de KU Leuven, Ugent en UAntwerpen, Sciensano, Domus Medica, SSMG en de EMD ontwikkelaars de handen in elkaar geslagen. We hebben een korte vragenlijst ontwikkeld waarmee we dagelijks de situatie willen opvolgen. Deze monitoring zal dagelijks op regionaal (kringniveau), provinciaal, gewestelijk en landelijk niveau gevisualiseerd worden zodat we snel kunnen detecteren wanneer praktijken of regio’s in moeilijkheden komen. Zo kunnen we ondersteunen wanneer dit nodig is.

Concreet vragen we uw deelname als huisarts in deze monitoring

In jouw EMD vind je een nieuwe eForm met de titel COVID-19 dagelijkse situatie in uw praktijk. We zouden willen vragen dat één huisarts per praktijk op het einde van iedere dag dit eForm invult. Het invullen van het eForm vraagt maximaal vijf minuten. Het zijn elke dag dezelfde vragen. Dit eForm stuurt u door via eHealth naar Dr. Bert Vaes, die als coördinator van het monitoring project optreedt. Dagelijks worden jullie gegevens dan gevisualiseerd door Doclr (https://vioras.be) zodat we snel zicht krijgen in welke zones in België er zich een probleem voor doet.

Het betreft enkel vragen over de organisatie van de praktijk en enkele praktische zaken. Er worden geen individuele patiëntendata doorgestuurd. Om het eForm in te vullen opent u het dossier van een willekeurige of een testpatiënt. De gegevens van deze patiënt worden niet meegestuurd.

Op deze manier hopen we ons werk als huisartsen zichtbaar te maken voor onszelf, de overheid en de bevolking in de bestrijding van de COVID-19 pandemie. Dit project kan uiteraard enkel slagen als we er allemaal samen onze schouders onder zetten.

Met vriendelijke groeten,

Academisch Centrum Huisartsgeneeskunde, KU Leuven
Vakgroep Volksgezondheid en Eerstelijnszorg, Universiteit Gent
Centrum Huisartsgeneeskunde van de Vakgroep Eerstelijns en Interdisciplinaire Zorg, Universiteit Antwerpen
Sciensano, Domus Medica, SSMG

19 Maart 2020

In onze laatste mailing hadden we het over de bijzondere omstandigheden waarin we allemaal verkeren: deze actualiteit dwingt ons om voortdurend aanpassingen te doen. Deze aanpassingen vindt u in een nieuwe versie die beschikbaar is via de Live Update.
Deze wordt automatisch geïnstalleerd, u hoeft zelf niets te doen.

Waarom weer een nieuwe versie?

We hebben nieuwe richtlijnen gekregen met betrekking tot de nomenclatuurcodes die zijn toegevoegd naar aanleiding van de COVID 19-crisis. Voor jullie verandert er niets, maar het formaat voor het verzenden van elektronische facturen moest worden aangepast.

Daarnaast hebben we de nieuwe officiële documenten ontvangen voor patiënten die mogelijk besmet zijn met het virus. U kunt deze terug vinden bij de sjablonen. We hebben ook een korte video gemaakt met de belangrijkste aanpassingen met betrekking tot het coronavirus en de implicaties ervan. Klik HIER om de video te bekijken.

Onze helpdesk en alle HealthOne-teams doen al het mogelijke om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.
Het voltallige HealthOne – team.

17 Maart 2020

De huidige situatie vereist dat ook wij onze werkwijze aanpassen om onze mensen zoveel mogelijk te beschermen teneinde een continuïteit te behouden in onze dienstverlening.

Volgende aanpassingen zullen doorgevoerd worden:
. Alle fysieke opleidingen zullen vervangen worden (waar het kan) door online opleidingen.
. Ons commercieel team blijft (voorlopig) beschikbaar

. Onze helpdesk zal op de volgende manier georganiseerd worden:

We gaan in 2 teams werken. Team 1 zal permanent de telefoons beantwoorden en de nodige zaken noteren zodat Team 2 jullie kan terug bellen met de juiste oplossingen. Concreet wil dit zeggen dat de mensen die u aan de lijn krijgt een triage functie hebben en dus niet meteen een oplossing zullen aanbrengen. Het gemelde probleem zal vervolgens doorgegeven worden aan Team 2. De betreffende helpdesk agent zal u dan telefonisch of via mail terug contacteren.

Rekening houdend met bovenstaande maatregelen, zal de helpdesk vanaf 17/03 tot nader order uitzonderlijk gesloten zijn vanaf 17u, in plaats van 17u30.
Dank u voor uw begrip en vertrouwen.

16 Maart 2020

In deze uitzonderlijke tijden past HealthOne zich aan uw dagelijks praktijkvoering aan.

Dit zijn de wijzigingen die zijn toegevoegd:
. Een nieuw sjabloon: document voor een verplichte quarantaine bij vermoeden van een Covid-19 besmetting
. De termen “COVID-19 bevestigd” en “COVID-19 zelf geïsoleerd” werden eveneens toegevoegd.
. U kunt een getuigschrift arbeidsongeschiktheid versturen via email naar uw patiënten, met toevoeging van uw handtekening. Klik hier voor meer info.

Belangrijke opmerking:
Als u problemen ondervindt bij het downloaden van deze update, raadpleeg dan het helpdocument hier.
Het kan een paar minuten duren voordat de live-update automatisch start na de update: concreet de toegevoegde termen en sjablonen zullen pas beschikbaar zijn enkele minuten na het beëindigen van de update.
U kunt nog steeds handmatig de update starten Help> Web update.

De nomenclatuurcodes voor telefonisch consult werden eveneens toegevoegd:
. 101990 Advies met het oog op triage Covid-19
. 101135 Advies met het oog op continuïteit van zorg

MyCareNet meldt ons dat op dit moment(maandag 16/03 – 18h) nog niet alle mutualiteiten hiermee klaar zijn. Dit zou normaal gezien tegen morgen voormiddag operationeel moeten zijn.

We hopen dat deze aanpassingen u de komende periode zullen helpen.

Instructiefilmpjes

COVID-19
HealthOne past zich aan

BEZOEK HDMP TV OP YOUTUBE !

CONTACTEER ONS